Certificació de benestar animal Welfair en porcí

Després de revalidar durant el mes de novembre la certificació de benestar animal Welfair en vedells, ara volem fer extensiu aquest distintiu al conjunt de les nostres explotacions porcines. Per això, durant aquest any, hem agrupat més de 120 explotacions de porcí, que representen més de 200.000 animals. Esperem obtenir la certificació durant el proper febrer, després d'haver revisat les explotacions i haver auditat les que estan registrades per primera vegada.

Per poder fer un seguiment de totes les certificacions de benestar animal, dur a terme els autocontrols i facilitar la documentació necessària a les auditories, s'ha incorporat una persona a la plantilla. Les tasques que s'han de dur a terme, no només ens serviran per obtenir la certificació de benestar animal, sinó també per valorar l'estat documental de les nostres explotacions, així com fer altres comprovacions; recollir mostres d'aigua, realitzar el control de caudofagia o qualsevol altra tasca que ens demandi la nova normativa del SIGE (Sistema Integral de Gestió de les Explotacions) per a explotacions porcines, que depèn del Ministeri d'Agricultura i que entrarà en vigor aquest proper any 2022.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 23 de desembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Encara en marxa la campanya de collita de panís

La campanya de collita de panís encara està en marxa. Totes les persones que hi estigueu interessades ens podeu portar la vostra producció. Recordeu que disposem d'un assecador de panís a les instal·lacions del Polígon Industrial, al costat de la Fàbrica de pinso. Quedem a la vostra disposició per si necessiteu d'aquest servei o per qualsevol altres dubte o consulta. 

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 16 de desembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem dels sinistres més comuns a la llar.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


RECORDATORI: Terminis per contractar assegurança vinya, cereal d'hivern i lleguminoses

Us recordem els terminis per contractar l'assegurança de vinya i conreus herbacis de secà i regadiu, que finalitzaran els propers dies

 • CEREAL D'HIVERN I LLEGUMINOSES (secà i/o regadiu): 20/12/2
  Es pot contractar l'assegurança de rendiments d'herbacis en secà i en regadiu, amb cobertura de la gelada i per mals de fauna.
   
 • VINYA: 20/12/21

En el moment de fer l'assegurança, tingueu en compte que ha de coincidir amb la DUN que es presenti l'any 2022: nom del titular, parcel·les declarades i cultiu sembrat.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol consulta o per tramitar la contractació.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 9 de desembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Guanyadors i guanyadores a la 3a edició dels Premis Espinjolador i Espinjoladora de l'any

Celler Montsec i La Palanca van entregar, el passat divendres 3 de desembre, els III Premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any. Aquesta entrega s’emmarca en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, que aquest any tampoc s’ha pogut dur a terme per les restriccions sanitàries.

El guardó premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2021. Com a novetat d’aquesta tercera edició, s’ha incorporat una nova categoria, passant de 4 a 5: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperativa. Els guanyadors han estat els següents:

 • Categoria individual: Arnau París i Masip. Premiat per haver guanyat la final de la novena edició del concurs televisiu Master Chef, tot contribuint a promocionar els productes de proximitat del territori.
   
 • Categoria col·lectiva: CUDOS. Pels seus 25 anys d’història i sobretot per la recuperació de senders i l’organització d’esdeveniments que fomenten l’activitat física i la divulgació del territori. 
   
 • Categoria jove: Teresa Velasco i Solé. Pel seu treball constant en els estudis, que l’han portada a obtenir la milor qualificació a les proves d’accés a la universitat el curs 2020-2021.
   
 • Categoria d’honor: Ramona Solé Torres. Per tota una vida professional dedicada a la docència i en defensa infatigable d’un servei educatiu públic i de qualitat i amb igualtat d’oportunitats a l’institut Els Planells.
   
 • Categoria Cooperatiu: Eva Galceran i Rovira, Ricard Roma i Codina i Cisco Porta i Rubió. Per ser dels primers socis en confiar i sumarse al nou projecte Baluard de protecció i recuperació del cultiu de la vinya al Montsec, impulsat per la Cooperativa d’Artesa de Segre.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Revalidem el certificat de benestar animal en vedells

Aquest passat mes de novembre, hem revalidat la certificació de benestar Welfair en vedells, que ja havíem obtingut l'any passat en les 13 explotacions de vedells que tenim integrades a la nostra Cooperativa. Aquesta certificació utilitza el model de l'Irta (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària).  Mantenim el compromís amb el benestar dels nostres animals i un model de producció sostenible. 

 

 


3a entrega dels Premis als Espinjoladors i Espinjoladores de l'any

Demà divendres, 3 de desembre, es durà a terme l'entrega dels III Premis Espinjoladors i Espinjoladores de l'any, uns guardons inclosos en el marc de la celebració "Espinjola't. La festa del vi novell". L'acte, organitzat conjuntament amb la revista La Palanca, tindrà lloc a la sala de bótes del Celler Montsec, a partir de les 18h.

Un any més, malauradament, continuarem en format reduït seguint les recomanacions sanitàries. Per això, recomanem que estigueu al cas de les nostres xarxes socials, perquè no us en perdeu cap detall.