Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 22 de setembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Jornada tècnica sobre el cultiu i la comercialització de lleguminoses de qualitat en ambient de secà

Avui dimecres, 21 de setembre, es durà a terme una jornada tècnica a Castellfollit del Boix (Barcelona), amb el nom "El cultiu i la comercialització de lleguminoses de qualitat en ambient de secà". Es tracta d'una activitat promoguda pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i organitzada per la Fundació Miquel Agustí i l'Ajuntament de Castellfollit del Boix, que també compta amb la participació de diferents actors del sector, entre ells, la Cooperativa d'Artesa de Segre. 

Consulta tot el programa clicant AQUÍ


Converses - Trencant costures - Sònia Morell i Montse Cardona

Qui diu que no és possible? I tant que sí! La Sònia i la Montse han creat el primer mono femení; una peça de roba laboral que, per damunt de tot, vol ser pràctica, còmoda i estilosa. El nostre Agrocentre serà un punt de distribució d'aquesta nova granota que acaba de sortir al mercat. SI voleu conèixer la seva història, cliqueu AQUÍ

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 15 de setembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Celler Montsec i Licors Moyà, participen en l'elaboració del vi "Bellpuig"

Al llarg dels segles, ha perdurat l'agermanament d'Artà i Os de Balaguer, a través de l'intercanvi de coneixements entre els seus respectius monestirs. Per commemorar l'efemèride, Celler Montsec i Licors Moyà han participat en l'elaboració del vi "Bellpuig", sorgit de les històriques vinyes de Bellpuig de les Avellanes (Monestir de les Avellanes). Un vi criat en tenalla ceràmica, fet amb les varietats de Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre i Monastrell.

Voleu conèixer la història d'aquest vi tan singular? Seguiu llegint...

L'any 1230, el rei Jaume I va donar als monjos premonstratesos de Bellpuig de les Avellanes (Os de Balaguer) diferents alqueries de la zona d’Artà, al llevant de l’illa de Mallorca. Allí, hi van fundar el priorat de Bellpuig d’Artà i mantingueren el vincle durant dos segles. L’any 2019, els pobles d’Artà i Os de Balaguer es van retrobar agermanant-se pel vincle històric entre els seus dos monestirs Bellpuig d’Artà i Bellpuig de les Avellanes.
Com a símbol de l’agermanament, Os de Balaguer feu fondre dues campanes, en la seva tradicional i històrica Trobada de Campaners. Una campana es va donar al monestir de Bellpuig de les Avellanes i l’altra al monestir de Bellpuig d’Artà, amb l’objectiu de recuperar aquest patrimoni històric perdut i de comunicar-se de nou amb el seu so per damunt de mars i de muntanyes.

L’agermanament ha permès retornar a les arrels, però també impulsar nous projectes en l’actualitat. Un d’aquests projectes és el vi “Bellpuig”, un vi que neix amb la idea de retornar als orígens, quan els monjos vinguts de Bellpuig de les Avellanes van transportar, probablement en àmfores de ceràmica, el vi de les seves vinyes i els nous ceps que plantarien a Artà. Amb aquesta idea el Celler Montsec i Licors Moyà, han elaborat un nou vi, sorgit de les històriques vinyes de Bellpuig de les Avellanes, i batejat amb el nom de Bellpuig.


V Torneig de Bàsquet mini CENG Cooperativa d'Artesa

Aquest passat cap de setmana, dies 10 i 11 de setembre, es va dur a terme el V Torneig  de Bàsquet en categoria mini CENG Cooperativa d'Artesa, a les instal·lacions del pavelló municipal d'Artesa de Segre. Un torneig que té com a objectiu fomentar l'esport local i crear un espai d'aprenentatge i convivència per als nens i nenes que s'inicien en el món dels esports. Cooperativa d'Artesa n'ha estat el patrocinador.

En categoria femenina, es va endur la copa el CENG Artesa de Segre i, en categoria masculina, el Nayox CBF Lleida. Els altres participants a l'event esportiu van ser: en categoria masculina, el Mora Banc Andorra, el Club Natació Tàrrega, el C.E.Maristes Montserrat Lleida i el Club de Bàquet Torregrossa, mentre que en categoria femenina van completar la graella equips del CENG i Club Natació Tàrrega. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 8 de setembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem dels resultats de la campanya d'Agroseguro 2021-2022. Llegeix l'article clicant AQUÍ


Visita de la cooperativa agrícola francesa Garun-Paysanne

Aquest matí, hem rebut la visita de la cooperativa agrícola francesa Garun-Paysanne, situada a la regió de la Bretanya. Primerament, han visitat una de les nostres explotacions integrades i, després, els hem rebut a les nostres oficines, on hem compartit experiències i reptes de futur. Abans de tornar a França, visitaran altres empreses del sector a Catalunya i l'Aragó.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 1 de setembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí