Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 28 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


El 16 de febrer finalitza el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG)

Us recordem que el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG) referent a les explotacions ramaderes porcines finalitza el proper 16 de febrer de 2021. Recordeu que la manera de calcular la producció real de nitrogen ha canviat respecte l'any anterior. 

Trobareu més informació clicant aquest enllaç

 


Agrocentre i magatzem de recollida de cereals de Torà

La Cooperativa d'Artesa de Segre gestiona 3 magatzems de recollida de cereals fora del municipi. Un d'ells està situat a la població de Torà, a la Segarra. Aquestes instal·lacions emmagatzemen cereals convencionals i ecològics i també compten amb un Agrocentre que diposa dels vins del Celler del Montsec, així com d'altres productes de proximitat, agrícoles, ramaders i fitosanitaris. Podeu contactar amb el centre de Torà a través del correu electrònic tora@coopartesa.com.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 21 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


La Cooperativa d'Artesa obté dues certificacions de benestar animal

Recentment, la Cooperativa d'Artesa de Segre ha obtingut dues certificacions en l'àmbit de benestar animal. D'una banda, per les explotacions de porcí ecològic, que han estat les primeres de tot l'Estat Espanyol a certificar-se en la categoria de màxim benestar. Així ens ho ha comunicat l'empresa que ha tramitat l'expedient, que és ICC (Instituto Comunitario de Certificació SL). Aquesta empresa ha utilitzat el model d'Interporc per acreditar el màxim benestar en una granja de mares i dues d'engreix.

D'altra banda, també hem rebut la certificació Benestar Welfair animal en vedells, realitzada també per l'empresa ICC, utilitzant el model Welfair de l'Irta (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària). En aquest cas, s'han certificat 13 explotacions i uns 2.000 vedells.

La voluntat de la Cooperativa d'Artesa, per aquest any, és posar en marxa també la certificació de benestar en porcí convencional, així com completar la certificació en totes les granges de porc ecològic i vedells que gestionem, mostrant així el nostre compromís amb el benestar animal i la producció sostenible en totes les nostres explotacions.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 14 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


Participa al IV Concurs Fotografies amb DO de la Biblioteca d'Artesa de Segre

La Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre organitza, per quart any consecutiu, el Concurs Fotografies amb DO. Un concurs que destaca el món del vi en el seu conjunt, valorant especialment la seva vinculació amb les lletres, la lectura i, sobretot, amb el territori de la DO Costers del Segre, subzona d'Artesa de Segre. 

Per aquest motiu, des de la Cooperativa d'Artesa de Segre i el Celler del Montsec us animem a participar-hi i, a més, us anunciem que la fotografia relacionada amb els nostres vins i vinyes que més agradi rebrà un premi!! Anirem informant...

El termini per presentar les obres ja està obert i finalitzarà el 22 de febrer. El lliurament de premis es farà a la mateixa biblioteca el divendres 26 de febrer de 2021. 

Pots consultar les bases del concurs al següent enllaç: http://bibliotecaartesadesegre.blogspot.com/2021/01/4t-concurs-fotografies-amb-do-2021.html


Posada en marxa d'un nou Centre de Gestió

Des del passat mes de novembre, Gestió de Fems i Purins SL (societat participada per Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL), ha posat en marxa un Centre de Gestió format per superfície agrícola de diferents terres, amb l’objectiu de gestionar dejeccions ramaderes procedents d'explotacions diferents, dins d'aquesta mateixa àrea que forma el centre.

La iniciativa es va prendre després de la publicació del nou decret 153/2019, en el que es dissolen els Plans Col·lectius a través dels quals fins ara es gestionaven aquestes dejeccions ramaderes. Des de GFP, es volia preservar la unitat que donaven aquests Plans Col·lectius, ja que milloraven el rendiment de les terres i permetien optimitzar recursos.

Des del nou Centre de Gestió, ara, es fa un assessorament en fertilització a totes les terres que formen part del centre i, en el moment de realitzar la planificació d’aquesta fertilització i la conseqüent aplicació de dejeccions ramaderes, es treballa amb nous criteris d’eficiència. Per exemple, a l’hora d’optimitzar les rutes o disminuir els costos de transport. Cal remarcar que totes les dejeccions ramaderes que s’estan gestionant en l’actualitat, es fan d’acord amb el que estableix el decret abans esmentat.

A mig termini, es preveu la construcció d’una planta de tractament de purins, que permetrà gestionar una part important de les dejeccions ramaderes de les granges de la nostra zona.


Servei amb normalitat, malgrat la nevada generalitzada

Magrat la nevada que ha caigut aquest passat cap de setmana de forma generalitzada i que ha provocat força afectacions en la mobilitat per camins i carreteres a molts punts del nostre entorn, a la Cooperativa d'Artesa de Segre treballem amb normalitat, sense interrompre el servei als nostres socis i clients.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 07 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí