Blog de CoopArtesa - Joan Potrony

"L'any 2022, passarà a ser un dels anys més complicats i incerts que he viscut mai professionalment". I és que molts han estat els factors que han influït, enguany, al sector porcí. En aquest article que us presentem, desgranem i identifiquem els canvis més rellevants del 2022, amb perspectives esperançadores per l'any vinent 2023. 

Llegeix l'article sencer clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 22 de desembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Jornada per celebrar les festes

Enguany, hem celebrat les festes conjuntament amb treballadors i socis. Va ser el passat divendres 16 de desembre, en una jornada a la sala d'actes de la Cooperativa, que va comptar amb una xerrada i, seguidament, un pica pica. Agraïm l'assitència de totes les persones que ens vàreu acompanyar. Bones Festes!


Jornada difusió nova PAC

Aquest proper dijous, 22 de desembre, a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre, durem a terme una xerrada sobre la nova PAC. 

Consulteu el programa clicant AQUÍ


Nou curs en preparació: Benestar Animal en porcí

Us informem que estem preparant un nou curs de Benestar Animal en porcí. Les persones que hi estigueu interessades, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Aquesta formació és obligatòria per a qualsevol persona que treballi en una explotació porcina.


Presentació del vi "Bellpuig" a Os de Balaguer

Celler Montsec ha participat, aquest passat cap de setmana, a la XII edició de la Fira de la Suca o de les Aspres, celebrada a Os de Balaguer. Ho ha fet presentant el vi Bellpuig, elaborat conjuntament amb el Monestir de les Avellanes.

Més informació sobre el vi "Bellpuig"


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Divendres, 9 de desembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 1 de desembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Premiats i premiades als IV Premis Espinjoladors i Espinjoladores de l'any 2022

Celler Montsec i la revista local La Palanca van fer entrega, aquest passat divendres 25 de novembre, dels premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2022.

CATEGORIA JOVE (2 premis):
Equip de bàsquet infantil femení del CENG. Per guanyar el Campionat de Catalunya Interterritorial de bàsquet de la temporada 2021/2022, després de vèncer el Barça a la final. (Entrega el premi: Sra. Maricel Segú Peralba, coordinadora de la Direcció General de Joventut a Lleida i alcaldessa de Foradada). 
Grup de 8 alumnes de Batxillerat de l’Institut Els Planells. Per obtenir una qualificació de 9 o més a les Proves d’Accés a la Universitat en el curs 2021/2022, després de superar també el Batxillerat amb qualificacions excel·lents. (Entrega el premi: Sr. Lluís Sodevila Cuadrat, alcalde d’Alòs de Balaguer).

CATEGORIA INDIVIDUAL:
Francesc Guillaumet i Pijuan. Per dirigir amb èxit el diari La Manyana, degà de la premsa lleidatana, on sovint hi podem llegir interessants i acurats articles sobre Artesa de Segre i Comarca. (Entrega el premi: Sr. Miquel Plensa Martínez, president del Consell Comarcal de la Noguera).

CATEGORIA COL·LECTIVA (2 premis):
Club Esportiu Artesa de Segre. Pels seus 100 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors de futbol, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. (Entrega el premi: Josep Soldevila Caba, gerent de la Cooperativa d’Artesa de Segre).
Orfeó Artesenc. Pels seus 50 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors del cant, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. (Entrega el premi: Sr. Xavier Terré Boliart, vicepresident del Consell Comarcal de la Noguera i alcalde de Vilanova de Meià)

CATEGORIA D’HONOR:
Joan Caubet i Feliu. Pels seus 40 anys de voluntariat al capdavant de l’associació de Protecció Civil, amb total implicació i predisposició en les tasques de servei a la comunitat. (Entrega el premi: Srta. Maria Cusola Aumedes, alcaldessa d’Artesa de Segre).

CATEGORIA COOPERATIU:
 Josep Pedrós i Vilaseca. Pel seu compromís i dedicació a la Cooperativa d’Artesa de Segre, on ha treballat amb rigor i estima cap a la casa i per la professió. (Entrega el premi: Josep Trepat Armengol, president de la Cooperativa d’Artesa).

EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp. En aquesta nova edició s’han mantingut les 5 categories de l’any passat: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperatiu.

Enguany, la festa s’ha pogut tornar a dur a terme amb normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia. S’ha celebrat a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre. En el marc de la celebració, també s’ha realitzat el Sorteig de la Bota d’Or entre totes les entitats culturals, socials i esportives del municipi d’Artesa, que ha anat a parar per l'Associació L'Alternativa d'Artesa de Segre. Es tracta d’una bota de vi de 125 litres o el seu equivalent en vi embotellat.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 24 de novembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí