Consulta la Newsletter d'aquest mes de novembre

Consulta la tercera Newsletter de l'any clicant AQUÍ


Agroseguro: balanç assegurança per danys a la vinya

La vinya també ha patit les conseqüències de la sequera persistent, especialment a Catalunya i, en concret, a la nostra zona. A nivell espanyol, per cobertura amb l'Agroseguro, s'han reclamant més de 20.000 hectàrees. Això significa 1 de cada 2 hectàrees assegurades. Els sinistres han estat també per altres causes climatològiques com ara les gelades o la pedra. A casa nostra, els pèrits van passar a principis de setembre, en alguns casos endarrerint la verema que, un any més, va començar abans d'hora.

Per la nostra part, Agrocamp Artesa va tramitar 8 assegurances per danys de vida i, d'aquestes, 5 expedients per sinistre. L'import total percebut pels nostres clients és de 22.251.31€.
 


Participem a la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs

El passat dijous 19 d'octubre, des de la secció ramadera, vam assistir i col·laborar amb la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs. La sostenibilitat, el canvi climàtic i l'ECOGAN van ser els temes centrals d'enguany. Agraïm a l'organització la realització d'aquesta trobada. Espais com aquest són necessaris per a l'intercanvi de coneixements. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 19 d'octubre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Agroseguro: Assegurança conreus herbacis en secà i regadiu

Us informem que ja està obert el període per contractar l'assegurança de rendiment d'herbacis en SECÀ i en REGADIU amb cobertura per mals de fauna. Els terminis per contractar són els següents:

  • Oleaginoses (colza i camelina): 31/10/23
  • Cereal d'hivern: 20/12/23
  • Cereal d'hivern en regadiu amb cobertura de fauna silvestre: 20/12/23
  • Cereal d'hivern en regadiu sense cobertura de fauna: 15/06/24

D'altra banda, s'aplicarà un 5% de bonificació a totes les persones que renovin pòlissa de cereal de secà, abans de la data indicada a continuació:

  • Cereals d’hivern, lleguminoses i oleaginoses (càrtam, gira-sol i lli): 15/11/23

Estem a la vostra disposició per tramitar qualsevol pòlissa o facilitar-vos més informació.


Activitat Setmana BIO: Conversió a la producció ecològica

Ja estem immersos en la Setmana Bio! Des de la Cooperativa d'Artesa i, en concret, des de l'àrea de producció ecològica, participarem a la jornada tècnica "Conversió a la producció ecològica", que tindrà lloc aquest dijous 19 d'ocubre, a partir de les 11h, a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer. El responsable de producció ecològica de la Cooperativa, Roger Berengueres, oferirà la xerrada "Conversió a tots els nivells de la cadena alimentària: producció de cultius extensius, producció ramadera, fàbrica de pinso i elaboració de producte per a consum humà". Les inscripcions encara estan obertes!

Per consultar tot el programa i efectuar la inscripció clica AQUÍ

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 11 d'octubre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Astronòmic del Celler del Montsec, Millor Etiqueta als Premis Vinari 2023

En el marc dels premis Vinari 2023, un jurat format per professionals de la comunicació i el disseny gràfic ha atorgat el Premi Vinari Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta pel vi Astronòmic del nostre celler (DO Costers del Segre). Aquesta etiqueta ha estat creada per Titular Estudio, amb la col·laboració del parc Astronòmic del Montsec. El Jurat n'ha destacat la seva originalitat i la seva creativitat. L'entrega de premis va tenir lloc el passat divendres, 6 d'octubre, a Vilafranca del Penedès. 

En diferents categories, els Premis Vinari reconeixen l'esforç, la tradició, la innovació i l'impuls empresarial dels vins, vermuts i escumosos catalans. Són l’esdeveniment amb més repercussió del món vitivinícola català, que enguany arriben a la seva 11a edició. 


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de l'assegurança de vida. Llegeix l'article clicant AQUÍ


Blog de CoopArtesa - Ramon Sala

La manca de precipitacions ha estat un dels principals maldecaps que ha tingut l'agricultura durant la campanya 2022-2023. Però aquest no ha estat l'únic factor que hi ha incidit de manera desfavorable.

En aquest article, obrim el focus i posem context a una situació que fa alguns anys que es repeteix (falta de pluges). Malgrat el balanç actual, l'agricultura encara té futur.

Llegeix l'article sencer clicant AQUÍ