Guanyadors i guanyadores a la 3a edició dels Premis Espinjolador i Espinjoladora de l'any

Celler Montsec i La Palanca van entregar, el passat divendres 3 de desembre, els III Premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any. Aquesta entrega s’emmarca en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, que aquest any tampoc s’ha pogut dur a terme per les restriccions sanitàries.

El guardó premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2021. Com a novetat d’aquesta tercera edició, s’ha incorporat una nova categoria, passant de 4 a 5: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperativa. Els guanyadors han estat els següents:

 • Categoria individual: Arnau París i Masip. Premiat per haver guanyat la final de la novena edició del concurs televisiu Master Chef, tot contribuint a promocionar els productes de proximitat del territori.
   
 • Categoria col·lectiva: CUDOS. Pels seus 25 anys d’història i sobretot per la recuperació de senders i l’organització d’esdeveniments que fomenten l’activitat física i la divulgació del territori. 
   
 • Categoria jove: Teresa Velasco i Solé. Pel seu treball constant en els estudis, que l’han portada a obtenir la milor qualificació a les proves d’accés a la universitat el curs 2020-2021.
   
 • Categoria d’honor: Ramona Solé Torres. Per tota una vida professional dedicada a la docència i en defensa infatigable d’un servei educatiu públic i de qualitat i amb igualtat d’oportunitats a l’institut Els Planells.
   
 • Categoria Cooperatiu: Eva Galceran i Rovira, Ricard Roma i Codina i Cisco Porta i Rubió. Per ser dels primers socis en confiar i sumarse al nou projecte Baluard de protecció i recuperació del cultiu de la vinya al Montsec, impulsat per la Cooperativa d’Artesa de Segre.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Revalidem el certificat de benestar animal en vedells

Aquest passat mes de novembre, hem revalidat la certificació de benestar Welfair en vedells, que ja havíem obtingut l'any passat en les 13 explotacions de vedells que tenim integrades a la nostra Cooperativa. Aquesta certificació utilitza el model de l'Irta (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària).  Mantenim el compromís amb el benestar dels nostres animals i un model de producció sostenible. 

 

 


3a entrega dels Premis als Espinjoladors i Espinjoladores de l'any

Demà divendres, 3 de desembre, es durà a terme l'entrega dels III Premis Espinjoladors i Espinjoladores de l'any, uns guardons inclosos en el marc de la celebració "Espinjola't. La festa del vi novell". L'acte, organitzat conjuntament amb la revista La Palanca, tindrà lloc a la sala de bótes del Celler Montsec, a partir de les 18h.

Un any més, malauradament, continuarem en format reduït seguint les recomanacions sanitàries. Per això, recomanem que estigueu al cas de les nostres xarxes socials, perquè no us en perdeu cap detall. 


Article sobre fertilització de cultius extensius en agricultura ecològica, amb participació de la Cooperativa d'Artesa de Segre

Roger Berengueres, cap de producció ecològica de la Cooperativa d'Artesa de Segre, participa en aquest article que tracta la fertilització de cultius extensius en agricultura ecològica, publicat a la web d'Extensius.cat, impulsada per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). 

Podeu llegir l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 25 de novembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Cooperativa d'Artesa de Segre participa al dossier "Emergències Climàtiques" del diari Crític

El proper dimarts, dia 30 de novembre, es presentarà públicament el nou dossier del diari digital Crític, que eguany està dedicat a les Emergències Climàtiques. La Cooperativa d'Artesa de Segre participa en aquest dossier, aportant la seva visió sobre el món rural i sobre com aquest pot ser (i ha de ser) un actor principal contra el canvi climàtic. 

 • La presentació tindrà lloc a les 18.30h, a l'Aula 1 del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), carrer Montalegre, número 5.

Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 18 de novembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de la figura del mediador d'assegurances.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


S'inicia el curs de "Benestar Animal, explotacions porcines"

Un total de 25 persones participen al curs "Benestar Animal, explotacions porcines", que es duu a terme a l'edifici central de la Cooperativa d'Artesa de Segre, a càrrec de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. La formació es va iniciar el dijous 4 de novembre i s'allargarà fins el proper dia 25 d'aquest mes. 

Amb aquesta acció, la Cooperativa d'Artesa de Segre recupera, després de l'aturada forçada per la pandèmia, l'àrea de formació amb cursos i xerrades. Estigueu atents i atentes a noves convocatòries.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 11 de novembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant Aquí