Prevenció de la Caudofàgia

Durant aquest estiu, hem dut a terme un procés de revisió interna a les nostres granges. Una part important d'aquesta revisió/avaluació ha estat la prevenció de la Caudofàgia. En aquest sentit, s'han deixat algunes camades sense escuar i el resultat ha estat molt positiu.

  • La normativa vigent (Directiva 2008/120/CE i Recomanació (EU) 2016/336) indiquen que l'escuament no pot practicar-se sistemàticament com a únic mètode de prevenció de la caudofàgia. Només està permès en aquells casos on, havent aplicat els canvis corresponents en el maneig i les infraestructures, aquesta persisteixi. 
     
  • La Caudofàgia és una de les principals causes de decomís als escorxadors, perquè provoca infeccions a la mèdul.la espinal de l'animal.

Recordeu que comptem amb un equip de tècnics i veterinaris que poden atendre els vostres dubtes i consultes.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 16 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Mesures Tècniques Disponibles (MTD) obligatòries per a explotacions porcines

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, mitjançant el Reial Decret 306/2020, va establir una sèrie de mesures obligatòries pel sector ramader. Aquestes mesures, que es coneixen com a Millores Tècniques Disponibles (MTD), han de permetre la reducció de les emissions d'amoníac i altres gasos d'efecte hivernacle a les explotacions porcines. 

  • Afecten explotacions o naus existents de més de 120 UGM: Si cal fer modificacions estructurals en aquestes construccions per complir amb les mesures, hi ha temps fins l'1 de gener de 2023. 
     
  • També afecten les naus o basses de nova construcció d'explotacions de més de 120 UGM: Les mesures van entrar en vigor el 14 de febrer de 2020.

El Reial Decret estableix també que cal comunicar a l'administració les MDT's adoptades a les explotacions on sigui obligatòria la seva aplicació. Aquesta comunicació s'haurà de fer entre l'1 de gener de 2022 i l'1 de març de 2022

Som conscients que aquesta informació és força complexa. Per això, us hem preparat el document que trobareu clicant el següent enllaç: bit.ly/MTDexplotacionsporcines

I quedem com sempre a la vostra disposició per ajudar-vos en tots els tràmits necessaris, així com també per resoldre dubtes o consultes.


Canvi horari a les oficines

A partir d'aquest dilluns, 13 de setembre, les oficines de la Cooperativa d'Artesa de Segre recuperen l'horari d'atenció al públic de 8:00h a 17:00h. 

Restem a la vostra disposició.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 9 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les assegurances per a estudiants.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 2 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Assegurança de la Colza

Respecte la informació enviada sobre la disponibilitat de llavor de Colza per sembrar durant aquest mes de setembre, si la pluviometria acompanya, us recordem la necessitat de contractar l’assegurança corresponent ABANS DEL 31 D’OCTUBRE. Les persones que la contractin abans del 30 de setembre però, obtindran un 5% de descompte. 

En el moment de fer l’assegurança, penseu que les dades que presenteu han de coincidir amb les especificades amb la DUN que tramiteu l’any 2022 (nom del titular, parcel·les declarades i cultiu sembrat).

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte o consulta.


Tret de sortida a la campanya de la verema 2021

La sequera extrema que estem patint aquest any ha obligat a avançar una mica la verema. A casa nostra la vam iniciar el passat divendres 27 d'agost, recollint uns 3.000 kg per hectàrea de la varietat de raïm Sauvignon Blanc, de qualitat força bona.

A partir de la setmana vinent, seguirem veremant la resta de varietats, així que arribin al punt exacte de maduració. Començarem per la Merlot, que és la varietat que produïm en major quantitat (representa aproximadament el 45% del total de la vinya que cultivem). Després la Syrah, seguida per la Macabeu, l'Ull de llebre i la Garnatxa. Acabarem amb el Cabernet Sauvignon i el Cabernet Franc, que són les dues varietats més tardanes i que normalment collim cap a l'octubre. 

En aquests moments, comptem amb unes 45 hectàrees de vinya. La major part són varietats negres, aproximadament el 85% (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ull de Llebre, Syrah i Garnatxa negra). La resta són varietats blanques (majoritàriament Macabeu i Sauvignon Blanc). En totes les varietats esperem rendiments baixos a causa de la sequera, tot i que als ceps hi ha una bona càrrega de raïm. 


Inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris a Artesa de Segre i comarca

Us recordem l'obligació de registre i inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris, vigent des del 2011. Els agents rurals, de cara l'any vinent, intensificaran els controls entre tots els equips inscrits al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) del DARP. De moment, us informem que hi haurà el servei d'inspecció d'equips aplicadors de fitosanitaris les dates següents:

  • Baronia de Rialb, Oliola, Ponts i Tiurana

Dijous 9 de setembre

  • Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Camarasa, Cubells, Foradada i Vilanova de Meià

Dimarts 14 de setembre

Es revisaran equips adquirits fa 5 anys o més 

Des de la Cooperativa, podem fer-vos nosaltres la gestió de demanar hora. Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte.