Blog de CoopArtesa - Jordi París

Quin concepte tenim de les cooperatives vitivinícoles i els seus productes? Reflexionem sobre la percepció i la realitat d'unes entitats que han contribuït desacomplexadament a fer territori, però que sovint han estat poc valorades.

CLICA AQUÍ per llegir l'article.


Iniciem la certificació de granges de porcí en Benestar Animal

El desembre passat, vam endegar el procés per obtenir la certificació de Benestar Animal Welfair a les nostres granges de porcí. En aquest sentit, vam dur a terme auditories internes amb tècnics propis de la Cooperativa d'Artesa de Segre, com a treball previ a les avaluacions fetes per l'empresa certificadora externa, que es van començar a fer el mes de gener.

Esperem completar la certificació d'unes 130 explotacions (entre granges de mares i d'engreix) aquesta primavera, durant el primer quatrimestre de l'any. La certificació de Benestar Animal en porcí complementarà l'obtinguda ja en vedells (2020) i en porcí ecològic (2018).


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 24 de febrer de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Oberta la campanya de la DUN 2022

Us informem que des del passat 1 de febrer s'ha iniciat el període per demanar la DUN 2022. El termini finalitzarà el proper 30 d'abril.

Com ja sabeu, des de la Cooperativa d'Artesa de Segre us podem ajudar a realitzar aquest tràmit. En aquest sentit, us agrairem que ens comenceu a demanar hora, per tal de millorar l'organització i disminuir la possible espera. Tingueu en compte els següents requeriments:

  • Amb data de l'any 2021, heu de tenir amb factura els ingressos agraris o ramaders (collita de cereal, palla, porcs, vedells, ametlles o olives). 
  • Els ingressos han de ser igual o superiors al 25% de l'import total que heu cobrat en la darrera DUN. 
  •  Recordeu que el DARP ja no envia cap carta ordinària. Per això, heu de facilitar-nos un correu electrònic que consulteu habitualment.
  • En el cas de les societats, per tramitar l'ajut agrari, necessitem també l'import dels ingressos bruts agraris, ramaders i subvencions de la DUN, de l'exercici del 2021.

Estem a la vostra disposició: angels@coopartesa.com


Nova formació: Benestar Animal en explotacions porcines i bovines

Atents i atentes a la nova formació programada per aquest proper mes de març; Benestar Animal en explotacions porcines i bovines. Quedem a la vostra disposició per ampliar informació. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de febrer de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Articles - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem dels bonus d'ajuda al lloguer per a joves.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de febrer de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Curs de benestar animal en explotacions bovines

La sala d'actes de la Cooperativa de Segre acollirà, el propers dies 10 i 11 de març, un curs sobre benestar animal en explotacions bovines. 

NOVES DATES: 29 I 31 DE MARÇ

Consulta cartell actualitzat en aquesta mateixa secció de notícies.


Nova normativa de fitosanitaris

Us informem que ha entrat en vigor una nova normativa de fitosanitaris, des del passat 10 de novembre de 2021. Aquesta nova normativa, afecta a les empreses venedores de fitosanitaris i també a les persones que fan aplicacions d'aquests productes a tercers. 

Tant el Ministeri com el Departament d'Agricultura consideren aplicadors a tercers de fitosanitaris: qualsevol persona o empresa que faci tractaments d'aquest tipus fora de la seva pròpia explotació, és a dir, a qualsevol terra o parcel·la que no es declari a la pròpia DUN -mateix NIF o CIF (independentment del grau de consanguinitat). 

Aquestes persones tenen l'obligació de:
1️⃣ Tenir un local d'emmagatzematge de fitosaniaris d'ús professional en condicions
2️⃣ Inscriure's al ROPO com a aplicadors a tercers
3️⃣ Inscriure's al RETO (web del Ministeri, per notificar compres i aplicacions)
4️⃣ Com a mínim, un cop al mes, s'haurà d'enviar a través del RETO totes les aplicacions de fitosanitaris realitzades a tercers. 

Per a més informació sobre la normativa i la documentació, us podeu adreçar a la Secció Agrària de la Cooperativa.