Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 1 de febrer de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Balanç campanya Agroseguro 2022-2023

Els episodis de sequera viscuts durant les darreres campanyes han marcat, fins i tot, el sector de les assegurances. En el cas de l'agricultura, s'ha vist afectat l'Agroseguro (l'assegurança agrària), essent la sequera un dels principals motius de contractació.

  • Des d'Agrocamp Artesa, pel que fa a l'Agroseguro, hem incrementat el nombre de pòlisses d'hivern en cultius herbacis. Així, com mostren les infografies, la campanya passada vam tramitar 140 assegurances d'hivern (contractes durant els mesos de novembre i desembre). Durant el mateix període de la campanya actual, que no finalitzarà fins al juliol, ja se n'han gestionat 212 (72 més).
     
  • Pel que fa a les hectàrees assegurades, l'augment també és significatiu. En el que portem de campanya, ja hem cobert 994 hectàrees de més, respecte el total de la campanya anterior. I l'import total de contractació ja ascendeix 443.525€ més que l'any passat. Veurem les xifres finals.

Fem esment a una última dada que ens pot acabar de contextualitzar la situació actual. La darrera campanya, els nostres socis i clients van percebre més d'1.740.000€ per motiu de sinistre de sequera.


Balanç ajuts a explotacions agràries per sequera

El Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va preveure diferents línies d'ajut destinades als sectors afectats per la forta sequera. El sector agrari ha estat un dels beneficiaris d'aquests ajuts que, en concret, s'han destinat a explotacions agràries de conreus herbacis de secà.

Des de la Cooperativa d'Artesa s'han tramitat 117 expedients:
- 71 han estat aprovats
- 19 estan pendents de recurs
- 25 no arriben a l'import mínim per l'ajut (1.500€)

La xifra total percebuda pel conjunt de clients i socis que van sol·licitar aquest ajut, ha estat de 327.785,98€.
 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 25 de gener de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


10 anys col·laborant amb l'IRBLleida

Renovem el conveni de col·laboració amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, que treballa per promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica a la nostra regió. Des de la Cooperativa d'Artesa, reafirmem el nostre compromís amb la salut, no només animal, sinó també humana.

 


Actualitzar el cens a les explotacions ramaderes fins a l'1 de març

Us informem que el proper 1 de març finalitza el termini per presentar la DECLARACIÓ ANUAL OBLIGATÒRIA DEL CENS de les explotacions ramaderes. Enguany, hi ha novetats:

INFORMACIÓ NECESSÀRIA 

  • Cens de l'explotació a data 31/12/2023
  • Referència cadastral de cada nau
  • Any de construcció de cada nau

A les explotacions bovines i equines, no cal actualitzar el cens, però sí registrar l'any de construcció de les naus i les referències cadastrals. El termini és el mateix que per porcí, l'1 de març.

Com ja sabeu, el registre s'ha de realitzar obligatòriament de forma telemàtica, mitjançant el Sistema de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR). En cas de necessitat, des de la Cooperativa, també us podem ajudar. 

Estem a la vostra disposició per a dubtes o consultes.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 18 de gener de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Assemblea general ordinària l'1 de febrer de 2024

Consulta la convocatòria de l'Assemblea General Ordinària de la societat Agropecuària d'Artesa de Segre, SCCL, que tindrà lloc el proper dijous 1 de febrer de 2024.

CLICA AQUÍ 


Celler del Montsec torna a la Barcelona Wine Week

El celler de la Cooperativa torna a la Barcelona Wine Week, que aquest any es durà a terme els dies 5, 6 i 7 de febrer al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona. Hi presentarem novetats!! Estigueu atents i atentes, perquè ja us podem anunciar la ubicació exacta que tindrem a la fira; serà al Pavelló 8, Nivell 0, Carrer C i estand C190.
Ens veiem aviat!!

Consulteu més informació sobre la nostra participació a la fira al següent enllaç: https://bit.ly/3HlTv5U


CoopArtesa, finalista als premis a la Innovació Tecnològica 2023, en categoría d'empresa agrària

L’Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL ha estat finalista als premis PITA (Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària) i RuralApps 2023, en categoria d’empresa agrària, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Aquests guardons es convoquen des del 2001.

El projecte defensat per la Cooperativa d’Artesa, aposta per la revalorització i recuperació de cultius antics, sostenibles i resistents al terreny, per contribuir a la viabilitat de l’agricultura al territori i evitar el despoblament rural. Amb aquest propòsit, s’han desenvolupat un seguit de solucions agrícoles viables per permetre als agricultors de la zona de poder viure de la producció ecològica. En concret, s’està treballant amb cultius cultivats antigament a la zona com els cereals Florence Aurora, Espelta o Blat Egipci o lleguminoses com la Llentia Padrina o el Cigró Alta Segarra.

La producció d’aquests cultius, ha suposat l’inici de la diversificació del marc agrari, que en els últims anys s’havia basat principalment en el conreu d’ordi i el blat. Amb aquest canvi, cal destacar l’obtenció d’una fixació òptima de nitrogen al sòl, poder adaptar la data de sembra per a poder millorar el control de les males herbes i potenciar l’aparició d’un gran reservori de fauna auxiliar que permet fer un control biològic natural. A més, amb la transformació d’aquests cultius en productes per consum humà, també s’estan explorant noves solucions alimentàries per donar resposta tant a les diferents intoleràncies alimentàries existents, com a la creixent demanda de productes vegetarians o vegans.