Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 11 de febrer de 2021

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


A partir del proper 21 de febrer, queda prohibida l'aplicació de purins en vano o ventall

A partir del proper diumenge 21 de febrer queda totalment prohibida l'aplicació de purins amb vano o ventall, tal com recull el decret 153/2019 del DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya). En el següent enllaç podeu consultar informació més detallada sobre la nova normativa: bit.ly/aplicaciópurins
A partir d'ara, l'aplicació de purins, ja sigui amb cisterna remolcada per tractor o amb camió, s'ha de fer amb mànegues o injectors.

Tingueu en compte que a partir de la mateixa data, el 21 de febrer, també és obligatori l'ús de conductímetres a les cisternes per estimar la concentració de nitrogen dels purins. Podeu consultar més informació al següent enllaç: bit.ly/conductímetrealacisterna

Quedem a la vostra disposició per resoldre dubtes i consultes: gfp@coopartesa.com


Celler del Montsec participa en un tast online organitzat per DO Costers del Segre

Celler del Montsec va participar, aquest passat dimarts, al tast online "Les novetats en els vins", organitzat per la Denominació d'Origen Costers del Segre, en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputacó de Lleida. 

De la mà del nostre director comercial i sommelier, Jaume Gaspà, per part del celler de la Cooperativa d'Artesa de Segre es va presentar "La Montsec", monovarietal de Sauvignon Blanc del Montsec, anyada del 2019, de gust intens i elegant. Els altres cellers participants en el tast van ser Castell de Remei, Raimat, Costers del Sió, Celler Purgatori i Solana Roivert.

El tast online va tenir lloc en el marc del Cicle Polièdric, un cicle que posa en valor les característiques de les diferents regions i vins de la DO Costers del Segre, des de la perspectiva i l'experiència dels propis cellers, que actuen de prescriptors. Els dos primers tastos del cicle van explicar la singularitat dels Cellers d'Altura i la dels Petits Productors. 


Assessorament en fertilització i llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats

Des de fa un temps, El DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya), obliga a disposar d'un assessorament en fertilització en determinades explotacions agrícoles. Pots consultar els supòsits establerts per determinar si la teva explotació requereix aquest assessorament al següent enllaç: bit.ly/assessoramentfertilització
En aquest sentit, us informem que des de la Cooperativa d'Artesa de Segre comptem amb un equip de tècnics acreditats pel DARP que poden dur a terme aquest assessorament en fertilització.                        

D'altra banda, us recordem que per tramitar diferents ajudes agràries, cal tenir al dia el llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats (tant els minerals com els orgànics). Des de la Cooperativa us podem ajudar en l'elaboració d'aquest document o assessorar en cas de dubtes. 

Finalment, comunicar-vos que als diferents centres d'Artesa de Segre, Isona, Suterranya i Torà podeu trobar els productes habituals per nodrir els vostres camps, així com també productes d'alliberació lenta. 

Estem al vostre servei.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 4 de febrer de 2021

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Declaració Anual Obligatòria del Cens de les explotacions ramaderes

Us recordem que el proper 28 de febrer finalitza el termini per presentar la Declaració Anual Obligatòria del Cens de les explotacions ramaderes.

Per espècie animal:
- Porcí: Número d'animals presents a l'explotació a data del 31 de desembre de 2020
- Oví i cabrum: Número d'animals presents a l'explotació a data de l'1 de gener de 2021
- Aviram: Número d'animals presents a l'explotació a data del 31 de desembre de 2020
- Apícola: Cens de les arnes a data del 31 de desembre de 2020

Atès que aquest 2021 és el primer any en què aquesta declaració s'haurà de realitzar obligatòriament de forma telemàtica, mitjançant el Sistema de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR), podeu adreçar-vos a la Cooperativa d'Artesa de Segre on us facilitarem tota la informació per cursar el tràmit o bé també us el podem gestionar nosaltres directament.

Tingueu en compte que hi ha ajuts agraris i ramaders que estan supeditats a tenir aquest tràmit al corrent.


Aquest mes de febrer s'inicia la campanya de protecció dels cultius

Aquest mes de febrer s'inicia la campanya de protecció dels cultius. En aquest sentit, us informem que des de la Cooperativa d'Artesa de Segre disposem de tècnics de camp que es poden desplaçar a les explotacions agrícoles, oferint així un assessorament personalitzat per a cada una d'elles. D'altra banda, també us podem realitzar el llibre anual de fitosanitaris (quadern d'explotació). És obligatori tenir-lo i guardar les factures dels darrers 5 anys, ja que en cas d'inspecció us els poden requerir. Recordeu també que a l'Agrocentre d'Artesa de Segre, Isona, Suterranya i Torà podeu adquirir tots els productes necessaris per protegir els vostres cultius! 

Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres al següent correu electrònic: angels@coopartesa.com


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 28 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


El 16 de febrer finalitza el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG)

Us recordem que el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG) referent a les explotacions ramaderes porcines finalitza el proper 16 de febrer de 2021. Recordeu que la manera de calcular la producció real de nitrogen ha canviat respecte l'any anterior. 

Trobareu més informació clicant aquest enllaç

 


Agrocentre i magatzem de recollida de cereals de Torà

La Cooperativa d'Artesa de Segre gestiona 3 magatzems de recollida de cereals fora del municipi. Un d'ells està situat a la població de Torà, a la Segarra. Aquestes instal·lacions emmagatzemen cereals convencionals i ecològics i també compten amb un Agrocentre que diposa dels vins del Celler del Montsec, així com d'altres productes de proximitat, agrícoles, ramaders i fitosanitaris. Podeu contactar amb el centre de Torà a través del correu electrònic tora@coopartesa.com.