Article sobre la certificació en Benestar Animal

 

La certificació en benestar animal no és obligatòria, però cada vegada està més demandada. Ha vingut per quedar-se. En parlem amb en Josep Pedrós.

CLICA AQUÍ per llegir l'article. 


Balanç campanya Verema 21'

La campanya d'enguany, comparada amb les darreres, ha estat mitjanament bona pel que fa a quantitat; s'han recollit 306.000 kg de raïm, entre totes les varietats. La més nombrosa és la Merlot negra amb un 45% aproximadament, seguida per la Cabernet Sauvignon amb un 25%, la Macabeu i, en menor mesura, Ull de Llebre, Garnatxa blanca, Syrah i la resta de varietats.
 

Aquest estiu, es va patir una sequera severa i, en algun cas com a Marcovau, la vinya també es va veure afectada per pedra. Uns condicionants que han determinat la producció de raïm aquest 2021. D'altra banda, pel que fa a la qualitat, com que les temperatures acumulades de l'estiu no han estat massa elavades, ha estat molt bona. El raïm ha tingut una bona maduració i això s'ha traduït en una bona concentració al fruit, tant de sucres com de polifenols, tanins, etc. En definitiva, una molt bona qualitat.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 4 de novembre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant Aquí


Xerrada a la Cooperativa sobre el "Benestar animal"

La sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre va acollir, ahir dimecres, la xerrada "La Certificació Welfair en porcí" sobre "Benestar animal" que de fet, actulament, és una de les qüestions més rellevants dins del sector ramader. 

L'empresa SAICA, juntament amb tècnics de la Cooperativa, va explicar la normativa vigent respecte el "benestar animal", així com també els requeriments que les granges han de complir per obtenir aquesta certificació, que no és obligatòria, però que cada vegada és més demandada. 

Qui vulgui més informació, pot posar-se en contacte amb el departament de ramaderia de la Cooperativa d'Artesa de Segre.


Proves de fertilització orgànica al camp experimental de la Cooperativa d'Artesa de Segre

La Cooperativa d'Artesa de Segre manté, des de fa més de 20 anys, un acord de col·laboració amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural mitjançant el qual posa, a disposició de l'administració, un camp experimental per a l'estudi de diferents pràctiques agrícoles. 

Aquest matí, per exemple, s'han realitzat proves de fertilització orgànica, amb l'objectiu d'estudiar el resultat d'aquesta pràctica segons la dosi aplicada al terreny. Aquest estudi, que es duu a terme de forma conjunta per ambdues entitats, permetrà millorar en la fertilització de cultius ecològics. 

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 28 d'octubre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Consulta la Newsletter d'aquest mes d'octubre

CLICA AQUÍ


A punt per iniciar la campanya de collita del panís

Us informem que en els propers dies s'iniciarà la campanya de collita de panís a la nostra zona. Les persones que hi estigueu interessades, podeu portar la vostra producció a La Cooperativa.

A més a més, us recordem que a les instal·lacions de Fàbrica tenim en funcionament l'assecador de panís, per si necessiteu d'aquest servei.

Quedem com sempre a la vostra disposició per qualsevol dubte o consulta.


Informe Assemblea General Ordinària 22/10/21

Informe resultats exercici 2020


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 21 d'octubre de 2021. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí