Desembre, data límit per algunes contractacions de la pòlissa agrària per cultius herbacis

Després de l'alta sinistralitat de la temporada passada, molts agricultors que produeixen cultius herbacis opten per renovar la pòlissa agrària. A casa nostra, us podeu adreçar a la secció d'Agrocamp Artesa per demanar informació o contractar l'assegurança.

Tingueu en compte que aquest mes de desembre, concretament el dimecres dia 20, finalitzen els terminis de contractació per al cereal d'hivern i per regadiu amb cobertura de fauna silvestre.


Va edició de l'Espinjola't, la festa del vi novell

El passat divendres 24 de novembre, va tenir lloc a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre la Va edició de L'Espinjola't, la festa del vi novell. En el marc d'aquesta celebració, es van lliurar els premis als Espinjoladors i Espinjoladores 2023 (organitzats per la revista local La Palanca i el Celler del Montsec). També es va fer el sorteig de la Bota d'Or entre totes les entitats socials, culturals i esportives d'Artesa de Segre. A continuació, podeu consultar la llista de categories i premiats:

  • PREMI JOVE:

Grup d'alumnes de 1r d'ESO INS Els Planells
Per guanyar el premi del cartell de la Marató de TV3 de 2022 i demostrar una vegada més el talent artístic que es desenvolupa a l’Institut Els Planells.

  • PREMI INDIVIDUAL:

Conxita Marsol Riart
Per la seva ampla trajectòria política al servei d’Andorra, que l’ha portada a ser nomenada recentment ministra i número dos del Govern d’aquest país.

  • PREMI COL·LECTIU:

Artesenques Actives
Pels seus 25 anys d’història, durant els quals han treballat a favor de la igualtat i la promoció de les dones.

  • PREMI D'HONOR:

Bombers Voluntaris
Pels seus més de 40 anys de voluntariat al servei del territori i del país, durant els quals nombrosos bombers han rebut reconeixements individuals.

  • PREMI COOPERATIU:

Robert Porta i Roig
Pel seu esperit de recerca i recuperació del patrimoni col·lectiu, i la confiança dipositada en el Celler del Montsec, treballant plegats i amb objectius comuns de gran valor per al territori.

  • SORTEIG DE LA BOTA D'OR:

Entre totes les entitats socials, culturals i esportives del municipi.
Grup de teatre d'Artesa de Segre


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 23 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Xerrada "Efectes de la disponibilitat d'aigua i maneig dels cultius en la producció i la qualitat de sòls i aigües"

Fem difusió d'aquesta jornada tècnica que tindrà lloc la setmana vinent, dimecres 29 de novembre, a Mas Badia (La Tallada d’Empordà), per si és del vostres interès.

En aquesta jornada es difondrà informació sobre diferents projectes, un dels quals participat per la Cooperativa d'Artesa de Segre, al qual ha aportat dades sobre l'excedent de fòsfor i de potassi als sòls de la nostra zona, així com del maneig dels cultius implantats.

CONSULTA EL PROGRAMA CLICANT AQUÍ
INSCRIPCIONS


5a edició de l'Espinjola't, la festa del vi novell

Aquí al celler ja s'estan movent cosetes...aquest divendres 24 de novembre arriba la 5a edició de l'Espinjola't, la festa del vi novell. La festa inclourà un tast del vi novell d'enguany, l'entrega dels premis als Espinjoladors i Espinjoladores 2023 (categoria jove, individual, col·lectiu, d'honor i cooperatiu), organitzats conjuntament pel Celler del Montsec i la revista La palanca i el sorteig de la Bota d'Or entre totes les entitats culturals, socials i esportives del municipi. La sala d'actes de la Cooperativa acollirà aquesta celebració, a partir de dos quarts de 7 de la tarda.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 16 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Si aprofiteu per fer algun viatge a l'estranger, ara que arriba final d'any (especialment durant el pont del desembre o els dies de festes), és possible que us preocupi l'assistència mèdica al país de destí, donat que fora de la CEE no hi ha acord amb la Targeta Sanitària Europa i en alguns països les despeses mèdiques són elevades (EEUU i Canadà).

Tenim la solució: una assegurança que cobreix aquesta assistència mèdica per un 1 sol viatge o per diversos viatges. També hi ha opció de contractar una pòlissa anual d'assistència mèdica a l'estranger, específica per a estudiants o que també contempli l'anul·lació.

Si teniu aquesta inquietud i no us decidiu, visiteu-nos sense compromís i viatgeu segurs!


Xerrada "Nous reptes a la producció porcina" a CoopArtesa

La sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre acollirà, el proper dijous 14 de desembre a les 18h, la xerrada "Nous reptes a la producció porcina. Conscienciació i adaptació al marc normatiu vigent", que anirà a càrrec de Carlos Sánchez, cap de secció de vigilància, lluita i control de les Malalties dels Animals (DACC). Seguidament, hi haurà un petit refrigeri. 

La jornada tractarà els següents punts:
- PPA - Bioseguretat
- Nova normativa 1 gener 2024 (vestidors, quarentenes...)
- SIGE (veterinari d'explotació)
- Benestar Animal 2025
- MTD, basses de purí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 9 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Renovem el manteniment del certificat oficial de benestar animal en vedells

Aquesta setmana, hem obtingut el certificat oficial de benestar animal en vedells. Les auditories externes van concloure el passat mes de setembre. Treballem per la producció sostenible i respectuosa amb els animals.

Pel que fa a les explotacions porcines, seguim fent autocontrols interns i auditories externes per obtenir el manteniment del certificat al 2024. També hem ampliat el certificat oficial 2023 que vam obtenir el passat mes de juliol en 20 granges d'engreix i 4 de mares. Actualment, en la gestió i manteniment del segell de benestar animal treballem amb 219 explotacions d'engreix i 48 de mares.