Nou servei d'anàlisi dels sòls abans de sembrar

Us informem que enguany, abans de sembrar, socis i clients teniu la possibilitat de realitzar un anàlisi dels sòls de manera gratuïta. Això és possible gràcies a la col·laboració amb l’empresa de fertilitzants TimacAgro. 

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Departament d’Agrària de la Cooperativa d’Artesa de Segre.  

 


Article sobre salut animal i medicació

La salut actual (humana, animal i mediambiental) posa en qüestió l'ús excessiu de la medicació. Quines conseqüències ha tingut aquesta utilització en excès? Com hem d'actuar a partir d'ara?

Per llegir tot l'article, clica AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 12 d'agost de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Tràmits a realitzar abans d'acabar l'any per a explotacions agrícoles i ramaderes

Us fem recordatori dels tràmits que explotacions agrícoles i ramaderes heu de realitzar aquests propers mesos, abans de finalitzar l’any 2021:

- Assessorament en fertilització 
(tenir en compte els requesits a les noves Zones Vulnerables)
- Llibre de gestió de les dejeccions ramaderes i dels fertilitzants nitrogenats
- DAN 
(presentar de l'1 d'octubre de 2021 al 20 de gener de 2022)
- Balanç de Nitrogen en Granja (presentar de l'1 d'octubre al 31 de desembre de 2021)
- Llibre de tractaments fitosanitaris (imprescindible per tramitar la DUN)

Consulteu detalladament la informació de tots els tràmits requerits clicant AQUÍ


Article d'actualitat - Departament d'Assessoria d'Agrocamp Artesa

Aquesta setmana parlem de la modificació a la limitació dels pagaments en efectiu.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 5 d'agost de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre el nou model de gestió de les dejeccions ramaderes

La gestió de les dejeccions ramaderes s'ha convertit en una qüestió fonamental per a les explotacions agropecuàries. Coneixeu la normativa vigent que la regula?

Llegeix l'article


Acord entre Celler Montsec i l'Institut Cooperative du Vin de Toulouges

A principis del mes de juliol, Celler Montsec va signar un acord amb l'Institut Cooperative du Vin, que és una estació enològica situada a Toulouges, al costat de Perpinyà. A banda dels serveis d'analítiques químiques, físiques, etc, en aquesta estació enològica disposen d'un grup de professionals que es dediquen a l'assessorament i acompanyament dels cellers elaboradors. La nostra voluntat és, doncs, fer un pas més en la recerca de la millora de la qualitat del vi, que esperem que es tradueixi en un increment de la rendibilitat del conreu de la vinya. Aquesta col·laboració s'ha valorat arrel de la iniciativa de gestionar directament des de la Cooperativa les vinyes dels socis que ens ho sol·liciten. 

El que farem amb l'institut francès serà qualificar o caracteritzar les vinyes associades a la Cooperativa, analitzant l'evolució de la maduració i les mancances o possibles defectes que puguin aparéixer. Això ens permetrà la correcció d'aquestes mancances per a properes veremes i, de manera immediata, saber per a què ens pot servir el raïm de cada vinya. D'aquesta manera, podrem separar els raïms que són aptes només per elaborar vins joves i els que ens permetran elaborar vins de llarga criança, en base a unes dades empíriques i assessorats per professionals amb molta experiència i coneixements. Això, si ho sabem aprofitar, ens ha de permetre elaborar productes de major qualitat i anar millorant de manera paulatina en cada verema.


Consulta la Newsletter d'aquest mes de juliol

CLICA AQUÍ


Campanya de la sega 2021

La campanya de la sega d'enguany ha estat força condicionada per la climatologia. D'una banda, a principis de primavera, els camps es van veure afectats per gelades i, de l'altra, durant el mes de maig, hi va haver una manca important de precipitacions. A pesar d'aquests contratemps, s'ha aconseguit una producció mitjana i s'ha registrat un increment de preus al mercat respecte temporades anteriors. Aquest fet s'ha traduït en un major rendiment dels cultius, que ha repercutit favorablement als agricultors. 

Aquest 2021, amb el 90% de la sega realitzada, hem emmagatzemat més 3.000 tones de blat i més de 8.000 tones d'ordi. També hem recollit triticale, colza i pèsols. La zona que ha obtingut els millors resultats ha estat la del Pallars.