Participació de CoopArtesa a la 579a Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre

La Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre ja és a tocar i nosaltres, enguany, hi tenim participació doble. Us en donem tots els detalls a continuació:

TALLER DE CUINA DE LLEGUMS, PRODUCTE KM.0

 • Impartit per: @txicadxef
 • Diumenge 27
 • 11h
 • Pl. Ajuntament
 • Hi pot participar un MÀXIM DE 12 PERSONES (inscripcions per DM al nostre compte d'Instagram o bé enviant un correu a comunicacio@coopartesa.com). També hi haurà cadires per tothom qui vulgui seguir el taller sense participar-hi directament.


ESTAND DEL CELLER MONTSEC

 • Dissabte 26 i diumenge 27
 • Horari d'obertura de la fira (Dissabte; de 18h a 23.30h. Diumenge; de 10h a 14h i de 18h a 23.30h)
 • Pl. Ajuntament
 • Venda i degustació


Us esperem a la fira!!


Jornada RECOMEX sobre resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern

Consulta el programa de la jornada, clicant AQUÍ


Consulta la Newsletter d'aquest mes de juliol

CLICA AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 27 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


CoopArtesa col·labora en un estudi de l'IRTA sobre la qualitat del sòl en parcel·les agrícoles de producció eco

La Cooperativa d'Artesa de Segre ha col·laborat en el projecte ECO-Q-SÒL (finançat pel DACC de la Generalitat de Catalunya, a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica), endegat per l'IRTA i en el que hi col·laboren la UdL i el PNZVG. El projecte té per objectiu estudiar els efectes de diversos tipus de fertilitzacions orgàniques sobre diferents variables químiques i biològiques, considerades claus a l’hora de permetre una optimització de la aplicació de fertilitzants.

En concret, per a dur a terme l'estudi, s'han seleccionat dues parcel·les de l'entitat cooperativista. Una d'elles està situada al municipi d'Oliola, on hi ha plantat un cultiu de llenties i, l'altra, a Folquer, municipi d'Artesa de Segre, on s'hi cultiva espelta. A part d’un mostreig de sòl específic, per determinar la biomassa microbiana, s’han enterrat diferents bosses de té (roiboos i negre) que han restat en incubació a la parcel·la entre 90 i 120 dies i que serviran per avaluar la velocitat de degradació de la matèria orgànica, per acció dels microorganismes.

Ara, s'han desenterrat les bossetes i s'enviaran al laboratori per poder-les analitzar detingudament. Unes tasques similars s’han fet amb altres cooperatives i explotacions agrícoles en diferents zones de Catalunya. Els resultats arribaran a la tardor, quan finalitzi el projecte, i s’hauran pogut analitzar conjuntament els resultats de les diferents parcel·les, amb l’objectiu d’obtenir dades que puguin ajudar a determinar la capacitat dels sòls de les nostres parcel·les per a degradar els nutrients aportats de forma orgànica, el que ens pot permetre d'elaborar recomanacions per millorar la fertilització orgànica de les rotacions de cultius per gra ecològic.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 20 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


RECORDATORI AGROSEGURO - Assegurança del cereal de primavera

En relació a l'AGROSEGURO, us recordem que el proper dilluns 31 de juliol, finalitza el termini per contractar l'assegurança de cereal de primavera per pedra i foc. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol dubte o consulta.

 


Jornada ramadera organitzada per CoopArtesa amb representants del sector porcí

El passat divendres 14 de juliol, la Cooperativa d'Artesa de Segre va organitzar una jornada ramadera que va aplegar diferents representants del sector porcí. Es van dur a terme tres ponències:

 • Jordi Baliellas (GSP Lleida) "Nous horitzons en el sector porcí: realitat o ficció".
 • Jordi Pons, consultor àrea continuïtat (PIMEC) "El relleu intergeneracional en pimes".
 • Miquel Àngel Bergés, director general (Mercolleida) "El mercat porcí en un 2023 excepcional: geopolítica i producció".

Els ponents ens van posar en context sobre la situació de present i futur del sector i van resoldre els dubtes i preguntes dels assistents. La jornada, que va cloure amb un dinar, es va desenvolupar al restaurant El Celler de Montsonís.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 6 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí