Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 27 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


CoopArtesa col·labora en un estudi de l'IRTA sobre la qualitat del sòl en parcel·les agrícoles de producció eco

La Cooperativa d'Artesa de Segre ha col·laborat en el projecte ECO-Q-SÒL (finançat pel DACC de la Generalitat de Catalunya, a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica), endegat per l'IRTA i en el que hi col·laboren la UdL i el PNZVG. El projecte té per objectiu estudiar els efectes de diversos tipus de fertilitzacions orgàniques sobre diferents variables químiques i biològiques, considerades claus a l’hora de permetre una optimització de la aplicació de fertilitzants.

En concret, per a dur a terme l'estudi, s'han seleccionat dues parcel·les de l'entitat cooperativista. Una d'elles està situada al municipi d'Oliola, on hi ha plantat un cultiu de llenties i, l'altra, a Folquer, municipi d'Artesa de Segre, on s'hi cultiva espelta. A part d’un mostreig de sòl específic, per determinar la biomassa microbiana, s’han enterrat diferents bosses de té (roiboos i negre) que han restat en incubació a la parcel·la entre 90 i 120 dies i que serviran per avaluar la velocitat de degradació de la matèria orgànica, per acció dels microorganismes.

Ara, s'han desenterrat les bossetes i s'enviaran al laboratori per poder-les analitzar detingudament. Unes tasques similars s’han fet amb altres cooperatives i explotacions agrícoles en diferents zones de Catalunya. Els resultats arribaran a la tardor, quan finalitzi el projecte, i s’hauran pogut analitzar conjuntament els resultats de les diferents parcel·les, amb l’objectiu d’obtenir dades que puguin ajudar a determinar la capacitat dels sòls de les nostres parcel·les per a degradar els nutrients aportats de forma orgànica, el que ens pot permetre d'elaborar recomanacions per millorar la fertilització orgànica de les rotacions de cultius per gra ecològic.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 20 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


RECORDATORI AGROSEGURO - Assegurança del cereal de primavera

En relació a l'AGROSEGURO, us recordem que el proper dilluns 31 de juliol, finalitza el termini per contractar l'assegurança de cereal de primavera per pedra i foc. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol dubte o consulta.

 


Jornada ramadera organitzada per CoopArtesa amb representants del sector porcí

El passat divendres 14 de juliol, la Cooperativa d'Artesa de Segre va organitzar una jornada ramadera que va aplegar diferents representants del sector porcí. Es van dur a terme tres ponències:

  • Jordi Baliellas (GSP Lleida) "Nous horitzons en el sector porcí: realitat o ficció".
  • Jordi Pons, consultor àrea continuïtat (PIMEC) "El relleu intergeneracional en pimes".
  • Miquel Àngel Bergés, director general (Mercolleida) "El mercat porcí en un 2023 excepcional: geopolítica i producció".

Els ponents ens van posar en context sobre la situació de present i futur del sector i van resoldre els dubtes i preguntes dels assistents. La jornada, que va cloure amb un dinar, es va desenvolupar al restaurant El Celler de Montsonís.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 6 de juliol de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Col·laborem amb el Taller de Cuina Sense Pares, organitzat per Jambo Idiomes

Aquesta setmana, hem col·laborat amb el Taller de Cuina Sense Pares que organitza l'escola d'idiomes d'Artesa de Segre, Jambo Idiomes, del 3 al 7 de juliol. D'una banda, els alumnes han visitat cultius de llenties on els hem explicat com es conreen i com es produeixen els llegums. Posteriorment, a l'aula, han après a cuinar llegums i pasta elaborada amb cereals antics, descobrint totes les formes i textures que aquests poden tenir. Esperem que hagin estat sessions ben profitoses per als joves!


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 29 de juny de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Davant les altes temperatures registrades, reviseu les vostres instal·lacions en explotacions ramaderes

Davant les altes temperatures registrades aquesta setmana i la previsió d'un altre estiu calorós, us recomanem que reviseu les instal.lacions de les vostres explotacions ramaderes.

Pareu compte, sobretot, que els abeuradors funcionin bé i que hi hagi la pressió adequada per evitar que els animals es deshidratin i sofreixin un xoc per estrés de calor.

Seguretat i Benestar a les granges!